tea please

het steentje van de week

In het steentje van de week geef ik je enkele tips om kleine stappen te zetten om je ecologisch schoentje te verkleinen. Maar ook om het pad naar een mooiere wereld open te laten zonder obstakels, die onze weg zouden kunnen versperren. Laten we vandaag ons steentje leggen!

De laatste dagen huilt de hemel behoorlijk veel, beginnen de bomen hun eerste bladeren te verliezen en gaat de zon extra vroeg haar bedje in. Elke dag beklemt de koude ons steeds meer met zijn warmte. Na een lange zware dag komen we dikwijls doorweekt de huiskamer binnen op zoek naar een beetje warmte. We gooien onze spullen aan de kant en duiken onder een donzig dekentje met Netflix op de achtergrond. Maar het onmisbare element in dat plaatje is een tas warme thee. Zoals bijvoorbeeld rozebottel om toch maar die enkele fruitige vitaminen binnen te krijgen , earl grey om de dag in gang te zetten en kamille thee om als een roosje in slaap te vallen.

Wellicht pak je een zakje uit het kartonnen doosje van Lipton, Pickwick of Twinnings om maar enkele namen te noemen. Dat kan dus anders! De theeliefhebbers onder ons drinken gemakkelijk een heel aantal tassen per dag in de herfst-en wintermaanden. En zij zouden door gewoon een kleine aanpassing te doen een hoopje afval kunnen besparen. Dubbel genieten van je thee door tegelijkertijd milieuvriendelijker te zijn.

Lieve theeliefhebbers, laat die vele kartonnen doosjes in de supermarkt voor wat ze zijn. Voeg niet nog meer toe aan die ongetwijfeld grote verzameling. Investeer in lekkere, diverse losse thee van bijvoorbeeld MelangeThee met een rijk aan nieuwe smaken en ontdekkingen. Voor ieders heel wat wils. En daarnaast kan je in heel wat winkels herbruikbare zakjes vinden of metalen houdertjes.

Helaas werd ik niet gesponsord door een theewinkel om deze mooie overtuigende speech te geven. Maar ik wou het maar meegeven want zelfs zoiets klein kan al een verschil maken en verandering teweeg brengen. En je kan het voordeel is dat je het ook als cadeautip kan gebruiken voor de komende feestmaanden. Eerlijk is eerlijk familie-of huilavonden kunnen niet zonder een tasje thee.

Die warme gloed die je zal omringen is een teken van dankbaarheid en liefde. Je kan nu extra genieten, want je hebt je eerste steentje bijgedragen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: