het zit ‘em in kleine dingen

In het steentje van de week geef ik je enkele tips om kleine stappen te zetten om je ecologisch schoentje te verkleinen. Maar ook om het pad naar een mooiere wereld open te laten zonder obstakels, die onze weg zouden kunnen versperren. Laten we vandaag ons steentje leggen!

Tegenwoordig zijn we steeds vaker op zoek naar lucht, naar adem. Achter dat masker kunnen we ons ware gelaat al niet meer tonen, moeten we elkaars emoties al in elkaars ogen beginnen lezen en happen we steeds gretiger naar dat ene beetje lucht. Als we buiten al de gelegenheid krijgen om het af te zetten, worden we er niet bepaald gezonder door alle rondvliegende CO2, de sluipmoordenaar.

Het is nog geen Halloween en ik wil je geen angst inboezemen, maar door de angst van andere mensen voor COVID-19 kruipen we steeds vaker de auto in. Daardoor verzamelen vele gasjes zich tot een sterk leger om ons nog meer ademruimte af te nemen. Ze komen je niet omringen in de nacht, wanneer je daar als Doornroosje je 100 jaar slaap probeert in te halen, maar dat leger is er elke dag.

Je bent wellicht op zoek naar een beetje adem, maar ook naar gezelschap. Je wilt meer dan dat ene nauwe contact in de maand. Ik voel je. Ik daag je daarom uit om op zoek te gaan naar een paar nieuwe kamergenoten. Je kan er alles tegen kwijt (hij/zij heeft zwijgplicht) en je krijgt er gratis gezonde zuurstof voor terug.

Dezer dagen zijn er zoveel trotse plantenouders, die om de zoveel tijd opnieuw papa of mama worden van een nieuw stekje. Door de grootte van sommige plantenfamilies zijn er al familieruzies ontstaan door gebrek aan aandacht. Ga deze plantjes redden! Stel je eigen familie samen en dan ben jij binnenkort misschien wel ouder te noemen. Als je partner zijn/haar voeten veegt aan de opvoeding kan je na een tijd nog altijd de scheiding aanvragen. Met een beetje geluk heb je recht op wat alimentatiegeld.

Laten we een sterk leger van plantjes vormen. Vensterbanken en schapjes vol. Zo kunnen we de veldslag wel winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: