uitgekeken

In het steentje van de week geef ik je enkele tips om kleine stappen te zetten om je ecologisch schoentje te verkleinen. Maar ook om het pad naar een mooiere wereld open te laten zonder obstakels, die onze weg zouden kunnen versperren. Laten we vandaag ons steentje leggen!

Herfstvakantie. De overgang van de zomer op de winter. De eerste vakantie van het schooljaar waar je het licht, de gezelligheid opzoekt. Een vakantie die door het koude en slechte weer vaak vanuit een warm huisje of appartementje wordt uitgezeten. Vele kopjes thee, koekjes, dekentjes en een boekje, het bekende patroon. We zoeken massaal naar ontspanning om op te laden en dat doen we het liefst door te luisteren en te kijken.

Het grote verlangen tijdens een rustige, zorgeloze vakantie is het bingewatchen van Netflix geworden. Maar het is tijd om ons niet langer achter de sprookjes van Disney en Dreamworks te verschuilen, maar ook de realiteit onder ogen te zien. Laten we deze (verlengde) vakantie nuttig gebruiken. Zo blijven we toch op een leerschool zitten om onszelf bewuster te maken.

KIJKTIPS ROND KLIMAATTHEMA’S:

  1. The Game Changers
  2. Minimalism
  3. Cowspiracy: The Sustainability Secret
  4. Chasing Coral
  5. What the Health
  6. Rotten
  7. A Plastic Ocean

Veel kijk- en leerplezier!

Inspiratiebron: https://www.metronieuws.nl/entertainment/films-series/2020/07/netflix-documentaires-klimaat/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: