geluister

In het steentje van de week geef ik je enkele tips om kleine stappen te zetten om je ecologisch schoentje te verkleinen. Maar ook om het pad naar een mooiere wereld open te laten zonder obstakels, die onze weg zouden kunnen versperren. Laten we vandaag ons steentje leggen!

Deze week een tip voor wie graag luistert, graag even wegglipt naar een andere wereld. Het is af en toe ook eens fijn om een ander verhaal je hoofd in te sturen i.p.v. het nieuws dat je altijd moet aanhoren en dat je al kent en de pagina’s uit je vele studieboeken. Vandaag even wat anders.

Kruip je bed in, pak er een ecologisch gemaakt theetje bij. Voor zij die al vele stappen verder zijn een veganistisch koekje, voor anderen een koekje zonder plastic. Of stap de buitenlucht in voor een uurtje. Een frisse neus halen met een rustgevende stem die in je oren raast.

De eerste podcasttips gaan het meest over duurzame fashion om voor het klimaat te zorgen.

PODCASTTIPS:

  • Kritisch denken

Korte inhoud: Een podcast van Rik Delaet en Jozef van Giel met als doel het kritisch denken stimuleren bij zijn luisteraars. Met het doel dat mensen niet zomaar aanvaarden wat ze horen.

Link: https://www.kritischdenken.info/podcasts/

  • Koplopers in fashion

Korte inhoud: Annet Goede maakt deze podcast samen koplopers in de mode-industrie voor AllGoods. Een nieuw platform voor impactvolle public relations binnen het vakgebied textiel en fashion, rondom duurzaamheid, circulairity en inclusiviteit.

Link: https://open.spotify.com/show/4RFSkTU1T9dXL9OpzvzqQi

  • Time Sensitive

Korte inhoud: Het is een podcast met openhartige, onthullende portretten van nieuwsgierige en moedige mensen in het bedrijfsleven, de kunst en daarbuiten die een duidelijk perspectief op tijd hebben. Co-hosts Spencer Bailey en Andrew Zuckerman interviewen respectievelijk een vooraanstaande geest die een diepe impact heeft gehad op hun vakgebied, heeft bijgedragen aan het grotere gesprek en zich bezighoudt met de planeet die we allemaal delen.

Link: https://open.spotify.com/show/18IazznHL3c1swwOtttZpP

  • Unstyled

Korte inhoud: Het is een wekelijkse podcast over inspirerende, grappige en soms hartverscheurende verhalen van het leven, het werk en liefde verkent. Met elke week nieuwe gasten.

Link: https://open.spotify.com/show/1x7wLKVSwTxIJbspp42uBe

  • De Rudi & Freddie Show

Korte inhoud: Jesse Frederik en Rutger Bergman bespreken allerlei onderwerpen over economie en politiek, maar ook klimaat. Interessante, toffe podcast!

Link: https://open.spotify.com/show/1saW5PizShMn547NxqGXby

Geniet van het luisteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: