Dag klimaat, welkom

De afgelopen maanden zag ik op sociale media heel wat berichten voorbijkomen over de verkiezingen voor de nieuwe Vlaamse Jeugdraad. Ik moet toegeven, zelf was ik niet helemaal op de hoogte van waar zij voor staan en wat ze betekenen. Vandaag weet ik dat wel. Vandaag weet ik dat zij ons een toekomst gaan geven.

De Vlaamse jeugdhelden die het gaan moeten waarmaken voor de jeugd zijn: Ajar Bentaha, Amir Bachrouri, Floren Muys, Loredana Cremery, Anita Nyame, Priscilla Keuppens, Lotus Li, Samuel-Joe Munanga. Zij besloten samen met acht jeugdwerkers om het mentale welzijn, gelijke kansen en klimaat op de agenda te zetten. Dankjewel!

Jongeren krijgen één kans en meteen weten ze wat essentieel is. Zij, wij moeten bouwen aan een toekomst. Voor ons zijn al die thema’s van cruciaal belang. Wij worstelen, maar moet noodgedwongen doorploeteren. Niemand helpt en niemand verandert, om het heel pessimistisch uit te drukken. Ik heb het niet alleen over klimaat, maar ook het mentale welzijn en gelijke kansen.

Bossen, parken, strand en zee zijn niet voor iedereen zomaar toegankelijk. Niet iedereen kan zomaar de batterijen opladen in de natuur. Niet iedereen heeft de kans om een steentje bij te dragen aan het klimaat. Niets is meer evident te noemen. Dus dankjewel Vlaamse Jeugdraad, dat jullie de Vlaamse regering willen bijstaan met thema’s die ons jongeren aangaan.

We moeten werken aan onszelf, aan elkaar en aan de wereld. Maar ik ben bovenal opgetogen dat de jeugd kansen krijgt om op te staan. Ik ben alvast erg benieuwd naar wat ze uiteindelijk gaan verwezenlijken en waar ze nog meer hun tanden in gaan zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: