danku Jill Peeters

Mijn blik toen ik een melding kreeg van VRT Nieuws. Opluchting. Blijdschap. Nieuwsgierigheid. Eindelijk iets nieuws op tv. Vernieuwende thematiek en levensvragen wandelen ook de tv-wereld binnen. Ik denk dat we daar allemaal dankbaar om mogen zijn. We krijgen de kans om opnieuw te leren van een scherm. Niet langer alleen nog lichtzinnigheid en brol op televisie.

Weervrouw Jill Peeters gaat een programma maken met Canvas, waarin ze op zoek gaat naar antwoorden op verschillende vragen over klimaat en biodiversiteit. Zoals: Wat kunnen we doen om het klimaat wat gezonder te maken? Waarom is onze relatie met Moeder Natuur gebroken? Maar bovenal wat houdt ons vandaag eigenlijk tegen?

Ik kijk uit naar het najaar van 2021. Niet omdat het gewone leven hopelijk terug meer op gang zal komen. Niet omdat we de feestdagen normaal zouden kunnen beleven, maar omdat ik antwoorden zal krijgen op de vragen die ik mij al langer stel. Eindelijk gaat iedereen antwoorden krijgen, ook al stelden ze zichzelf er geen. Eindelijk krijgt iedereen de kans om na te denken.

Alvast bedankt VRT en Jill Peeters om mensen stof voor nadenken aan te reiken. Dankjewel voor alle antwoorden waarnaar jullie op zoek gaan. Ik kijk er alvast naar uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: