oost west, thuis best

Dag lieve lezers,

Vanaf vandaag ben ik er weer en beter dan ooit, dat beloof ik je.

De feestdagen zijn al een tijdje achter de rug. De tijd van bij elkaar zijn, voor de openhaard zitten en veel en lekker eten hebben we al een tijdje achter ons gelaten. Het was anders, maar daarom niet minder bijzonder of waardevol. Voor mij was het misschien nog warmer dan anders, omdat het moment van samenzijn zo kostbaar aanvoelde.

Maar de blok, de stress en de examens maakte dat ik geen tijd meer kon maken voor mijn blog. Het was me wel een periode geweest. Toch vind ik dat we allemaal, jong en oud, echt gestreden hebben als strijders om vandaag te halen. Al heb je herexamens, ben je kapot, zie je het even niet meer zitten. Het feit dat we er vandaag allemaal zijn geraakt, toont van een enorme wilskracht van ieder van ons. En eigenlijk maakt het me heel fier om iedereen rondom mij zo te zien. Wat zijn wij zulke sterke wezens, ook al bevinden we ons niet altijd in de meest stabiele mentale toestand. (Daar later meer over!)

Door het isolement maakte mijn hoofd misbruik van mijn grootste zwakte: mijn onzekerheid en twijfel. Daardoor wist ik niet meer hoe ik verder moest en wilde met mijn blog. Ik voelde me uitverteld en dezer dagen heb ik daar wel meer last van. Ik heb alleen maar lege bladen en verhalen in mijn bezit. Naast de enorme vermoeidheid die me in haar greep nam, kwam de goesting niet meer naar boven om te schrijven. Daarom nam ik even de tijd om na te denken over de toekomst van mijn blog.

Waar wil ik in godsnaam heen?

Ik ga het over een andere boeg gooien. De trouwe lezers van vroeger weten dat ecologie centraal stond, maar door me aan één thema vast te houden beperkte ik mezelf niet alleen maar ook jullie. Ik dacht dat het voor ons beiden interessanter was om over van alles en nog wat te lezen dan één ding. Nu worden het informatieve en persoonlijke posts, maar waar we allebei uit kunnen leren en ontdekken. Dat gegeven geeft me zoveel meer rust, energie en vertrouwen. De twijfels verdwijnen weer naar de achtergrond.

Ik ben blij dat het weer goed voelt, dat ik weer kan thuis komen. Oost west, thuis blijft altijd het best. En dat is … hier.

Tot snel met veel meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: