hello fregetables

Februari is normaal gekend als de maand van Tournée Minérale, een maand waarin je geen alcohol gaat drinken. Ik startte een tijd geleden met de “vegetarische maand”. Ik zou zoveel mogelijk vegetarische maaltijden proberen met als inspiratiebron: Hello Fresh.

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: ik miste soms mijn kippetje. Elke avond een nieuw probeersel op mijn bord dat vol zat met smaken, maar soms ook op elkaar begon te lijken en ik daardoor mijn smaak in gevarieerd eten begon te verliezen. Op die momenten besefte ik wat ik miste om het beter te maken: een stukje vlees, in mijn geval het liefst kip.

De laatste maanden van 2020 kreeg ik steeds meer moeite met het eten van vlees, steeds meer soorten smaakten me niet meer. Dat kwam niet ineens op, omdat ik een documentaire had gekeken, maar ik werd plots misselijk bij het zien, ruiken of eten. Het enige dat me nog kon smaken was kip. Ik doe wellicht al een inspanning om alleen maar kip te eten, maar de volgende stap was vegetarisch.

Mijn ouders besloten om Hello Fresh (zeer duurzaam bedrijf, waarbij je maaltijden kan kiezen die de week week nadien worden bezorgd in boxen met de ingrediënten in) eens te proberen om meer vegetarisch te eten, aangezien ze zelf niet veel inspiratie hadden. In het begin waren we aangenaam verrast met goede gerechten waar veel smaak in zat. Naar het einde toe begon de variatie af te nemen en miste ik steeds meer mijn “normale” eten. Het bleef me nog steeds smaken, maar ik keek niet meer uit naar het nieuwste gerecht dat me die avond te wachten stond.

Al bij al ben ik tevreden dat ik deze uitdaging ben aan gegaan en dat we het überhaupt geprobeerd hebben om duurzamer te eten. Ik zou zelf voor meer balans kiezen in mijn “eetweek” en stilaan meer en meer vegetarisch te eten, misschien was dit allemaal wat te snel.

Het is zeker een uitdaging die je zelf eens moet aangaan, beginnend met een week en dan steeds meer opbouwen. Dan dragen we allemaal ons duurzaam steentje bij en hebben we volgend jaar in januari minder kans dat het 20°C wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: