watjes up?

In het steentje van de week geef ik je enkele tips om kleine stappen te zetten om je ecologisch schoentje te verkleinen. Maar ook om het pad naar een mooiere wereld open te laten zonder obstakels, die onze weg zouden kunnen versperren. Laten we vandaag ons steentje leggen!

Na een lange tijd ben ik nog eens terug met een ecologische tip. Vandaag in het bijzonder voor make-up liefhebbers om milieubewust hun gezicht te ontschminken: de zachte watjes en het zachte doekje.

Als kerstcadeau kreeg ik van mijn beste vriendin een pakketje met allemaal watjes en even later gaf mijn mama me ook nog een setje om me te verwennen. Ik verraad mezelf al: ja, ik ben fan en het is echt een “verwenpakketje”.

’s Avonds voor het slapengaan begint voor mij hetzelfde ritueel: warm water laten lopen, watje onder de kraan houden en dan alles van mijn gezicht halen. Het warme water zorgt voor een heel rustgevend gevoel en voelt fijn aan op de huid. Zelf heb ik de indruk dat ik mijn wimpers minder beschadig en ze zelfs groeien. De watjes (ogen) en het doekje (gezicht) nemen effectief alles mee, terwijl dat niet altijd het geval was bij gewone watjes. In het begin voelde het vreemd aan, maar ik wil en kan eigenlijk niet meer zonder.

Een setje van de watjes is wel een kleine investering, maar het werkt veel fijner. Je hebt sowieso genoeg watjes, geen voorraad die ineens op is en je hoeft geen reinigingsmelk meer te kopen. De watjes doe je na gebruik in de wasmand of meteen in de wasmachine en zijn 3 maanden te gebruiken.

Na een drukke dag kijk ik echt uit naar dat kleine momentje. Vroeger daarentegen vond ik het vreselijk om me nog te ontschminken, omdat er zoveel tijd aan verloren ging. Nu is het enige momentje, waar ik echt even voor mezelf zorg. Een verplicht momentje, die ik me daarvoor niet zou hebben gegeven. Pure ontspanning dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: