behind her eyes

Een psychologische thriller. Een mysterieus getrouwd koppel, die opnieuw in een andere stad gaan wonen door hun verleden. Hij ontmoet haar en zij blijft eenzaam achter. Een affaire met grote gevolgen…

“Eyes talk better than words sometimes”

Je kent dat gevoel wellicht wel, na een zware week in bed ploffen en de volgende dag de motivatie ontbreken om jezelf aan het werk te zetten. Ik gunde me voor het eerst in weken een vrije weekenddag (ja, wat een prestatie), maar vooral uit noodzaak. Weken hoofdpijn aan een stuk waren een signaal om even rustig aan te doen en een vrij dagje te nemen. Natuurlijk grijp je dan meteen naar Netflix, terwijl dit bewegingsloos wezen (ik) evengoed nog eens kon gaan wandelen. Ik koos snel en voor het gemakkelijke, beter gezegd het luie.

Ik kwam al een aantal dagen de serie Behind Her Eyes tegen en was meteen getriggerd om te kijken. Ik ben nogal een kritische kijker, vandaar dat een serie mij in de eerste minuten al moet pakken/meenemen om verder te kijken. Anders haak ik af en kom ik niet meer terug. Behind Her Eyes is daar glansrijk in geslaagd om me mee te nemen in hun verhaal. Netflix bewees met deze miniserie nog maar eens dat zij de grootste zijn met series die stof zijn tot nadenken. Deze serie is uniek en onderscheidde zich door de psychische inhoud. Een serie met veel diepgang, die je telkens weer op het verkeerde been zet. Dan denk je als kijker dat je het psychische spelletje door hebt, maar dan blijven ze je verrassen.

BEHIND HER EYES

Behind Her Eyes gaat over Louise, alleenstaande moeder van haar zoontje Adam is al jaren alleen tot ze op een avond David ontmoet op een avondje uit. Ze geraken aan de praat en de ontmoeting loopt af met een kus, waarvoor David zich in alle paniek excuseert en even later wegloopt. Een paar dagen later kruizen ze elkaar opnieuw, op haar werk. David, psychiater, wordt haar nieuwe baas en blijkt een getrouwde man te zijn. Louise wilt het graag professioneel houden, maar werkt zichzelf steeds meer in een spinnenweb van moeilijkheden. Nadat ze ook in contact komt met zijn vrouw Adele, wordt het steeds moeilijker om professioneel te blijven. Haar gevoelens staan haar steeds meer in de weg. Louise voelt aan dat er van alles niet klopt, maar ze had zich beter niets afgevraagd…

Een vrije dag en zes afleveringen is zéér gevaarlijk. Ik heb met moeite de laatste aflevering kunnen sparen tot de volgende dag. En ik was blij dat ik dat gedaan had…

Het is een intrigerend verhaal dat je overal in meesleept, waar je liever buitenstaat. De acteerprestaties van alledrie zijn sterk, waaronder vooral de dochter van Bono Eve Hewson bij mij een indruk naliet. Toch moet ik zeggen dat tot en met aflevering 5 alles goed zat, maar het eindscript heeft me zwaar teleurgesteld.

Om het heel hard te zeggen heeft het einde voor mij de hele serie verpest. Het is een origineel einde, maar voor mij komt het eerder over als gebrek aan inspiratie voor een deftig en goed einde. Je wordt eigenlijk alle afleveringen lang voor de gek gehouden, misschien maakt me dat gewoon kwaad en is dit nogal een harde recensie. Ik had er gewoon meer van verwacht of misschien had ik een einde gewild die in mijn hoofd zat. Ik ben waarschijnlijk een gefrustreerde kijker, die er niet tegen kan dat ze in de maling is genomen en het niet eerder zag. Zoals het leven lijkt het soms op een happy-end, maar is het bijna een tragedie.

Ik zou het iedereen aanraden om het te kijken, maar sla de teleurstelling en het einde misschien maar over. 😉 En voor zij die geïnteresseerd waren: ja, ik heb genoten van mijn me-momentje, ook al had ik nog steeds hoofdpijn.

Hieronder kan je de trailer bekijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: