fancy friday

Sofie Lemaire lanceerde vorige week een oproep om ons op vrijdag allemaal op te kleden en ons niet meer te down dressen. Linde Merckpoel kreeg het bericht te horen en sprong er meteen op met een filmpje om er iedereen toe aan te zetten. Al is het voor naar de bakker, naar de supermarkt of zelfs gewoon thuis. Ik hoorde en jij aanschouwt: dressed up Sofie.

Wie mij goed kent, weet dat ik me super graag opkleed ook al is het maar om naar de les te gaan. Uiteraard voel ik me dan wat ongemakkelijk als ik de enige ben die overdressed is, maar als ik me opkleed zit ik veel beter in mijn vel. De gelegenheden zijn immers beperkt, dus ben ik geneigd om alternatieven te zoeken. Vroeger was dat een feestje, een proclamatie, een etentje, een concert en nu … is het niks. Ik geniet meer van de voorbereiding dan het werkelijke moment waarvoor ik het allemaal doe.

Vorig jaar was mijn “afstudeerjaar”, het jaar van de proclamatie, het jaar van afscheid. Ik had me er enorm op voorbereid. Het zou beginnen met onze laatste schoolbal, die een week voor de eerste lockdown werd afgelast. Weg moment om mijn jumpsuit eens aan te trekken, weg chique avond (voor die ene keer dat medeleerlingen er “goed” en opgekleed uitzien en ik niet alleen ben). Het was triestig, maar toch bleef ik hopen en vooral kopen voor die volgende keer die zou komen.

Maar er gingen weken, maanden en een jaar voorbij en nog steeds was het die tijd niet aangebroken, terwijl mijn kast zich aardig vulde met nieuwe geklede stukken. Af en toe organiseerde ik dan een modeshow in mijn kamer, zonder publiek alleen voor mezelf en dat voelde zo goed. Ik ben zo een persoon die me graag opkleed en opmaakt en zich dan pas mooi vind. (Niet lief zijn voor mezelf) Wat eigenlijk best wel erg is, maar daardoor is deze dag meer dan welkom. Ik zou niets liever willen dan dat elke dag een feest is en ik mijn mooiste jurk kan aantrekken. Helaas is de realiteit geen feestje, maar dan moeten we die maar zelf maken.

Doe volgende week eens lekker gek en doe een outfit aan waarin je nog meer straalt en je nog beter in voelt. Maar onthoud dat je sowieso een prachtig mens bent: een mooi kleedje of kostuum verandert dat niet. Juist omdat het zo lang geleden is, gaat dit extra goed voelen. Als jij het doet, doe ik het ook. Er is eindelijk een reden gegeven, dan moeten we er van profiteren en thuis een feestje opzetten (weliswaar in je bubbel).

Ik ben alleszins al benieuwd naar jullie fancy-friday creatie! Ik doe alvast mijn zwarte jurk aan, mijn veel te hoge hakken en een likje rode lippenstift.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: