de studiebeat

De blokperiode komt er stilaan weer aan, ideaal om muziek op te lijsten om deze tijd weer door te komen. Zo kan studeren toch nog leuk worden.

Ze zeggen wel eens dat je geen muziek mag luisteren tijdens het studeren, maar ik doe graag eens tegendraads. Muziek lijkt mij er door te sleuren, de energie te geven die ik net tekort kom en me rust te geven in een overvol en gestrest hoofd.

Einaudi (Una Mattina)

Einaudi is de enige muziek die ik kan luisteren tijdens het echt studeren van leerstof (op een laag volume weliswaar). Als ik het gevoel heb dat het niet vooruitgaat en ik de moed aan het verliezen ben, dan werkt Einaudi heel rustgevend. Opeens gaat het dan toch wel vooruit en komt die pauze weer dichterbij.

Taylor Swift (Folklore & Evermore)

Taylor Swift maakte 2020 draaglijker door de twee prachtige albums die ze op de wereld los liet. Op enkele maanden tijd gaf ze ons twee geschenken uit de hemel. Taylor Swift mocht en kon eindelijk zichzelf zijn als artiest en daar genieten de fans nu ook volop van. Folklore en Evermore zijn eigenlijk twee sprookjesboeken, die jou ook met zang je tot een bepaalde focus kunnen brengen. Even wegdromen bij deze albums is zeker geoorloofd.

Portland (Your Colours Will Stain)

Ik ontdekte deze groep per toeval in de week van de Belgische muziek. Portland is voor mij de ontdekking van het jaar geweest. Ik ben blij dat ze de kans hebben gekregen van Studio Brussel om elke week een cover te komen brengen. Aftermath en Ally Ally doen het beste in mij naar boven komen. Ook ideaal voor een momentje in je bed, met gesloten ogen en tranen die mogen vloeien als het je even teveel wordt.

Tamino (Amir)

De Egyptische god van eigen bod: Tamino. Ik ontdekte hem in de zomer in mijn kamertje met een leeg blad, hij vulde die leegte op. Met zijn rustige sound drijf je mee op de hoge golven van zijn stem. Ook muziek om bij weg te dromen, maar nog net niet ver genoeg want je moet bij de les blijven. Habibi, Cigar en Indigo Night van zijn eerste album Amir zijn alvast mijn aanraders.

Sufjan Stevens (Call Me By Your Name)

Tot slot hebben we ook nog Sufjan Stevens. Met zijn hese, fluisterende zangstem zingt hij je zo de zomer in. Iets waar we allemaal nood aan hebben en vooral naar uitkijken. Naar die zomer waar rust ons eindelijk gegund is. Nog even doorbijten en wegzwijmelen bij deze liedjes en voor je het weet is het tijd om te genieten.

Eén opmerking over 'de studiebeat'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: