swiping single deel 2

Daar zit je dan. Alleen in de zetel. Daar lig je dan. Alleen in een voor jou veel te groot bed. Het is weer vrijdagavond. Single Night in plaats van Date Night. Je gaat weer een eenzame avond tegemoet…

De feestdagen komen er weer aan. Jeej, echt zo leuk… . Echt zo leuk als je al jaren single bent en een hele avond op verliefde en kleffe koppeltjes moet zien. Het is vooral de druppel als ze je op elk familiefeest vragen: “En hebde gy nog geen lief?” En elke keer opnieuw hetzelfde antwoord, elke keer dezelfde teleurstelling in hun ogen, maar vooral medelijden. “Ocharme, dat kind is nog altijd niet vant stroat.”

Je kwijnt nog wat verder weg in een hoekje. Je pakt je gsm bij de hand en begint weer te tinderen. Het voelt steeds meer als een nieuwe hobby of een beetje als een tweede studie of job? Op hoop van zegen zeggen we dan, zodat je ze volgend jaar kan verrassen met een ‘ja’. Helaas is het elk jaar hetzelfde liedje: nog altijd geen lief het jaar daarop. De hoop is er al lang niet meer, maar toch kan je de verleiding niet weerstaan. Je werkt er inmiddels hard aan om je doel (vaak opgelegd door anderen) te bereiken. Nog wat harder oefenen dan, is de boodschap.

De feestdagen zijn voor sommigen het hoogseizoen op Tinder. Al die eenzame, gefrustreerde singles bij elkaar die nog rap op zoek zijn naar een vluggertje, een date, een holidate, een lief of een zielsverwant (uiterst zeldzaam als je deze op Tinder kan vinden) om de feestdagen door te komen. Hoe gemakkelijk kan het datingsleven zijn? Alsof je moet kiezen tussen twee paar schoenen in de solden, maar ze ook evengoed allebei kan meepakken. Twee voor de prijs van één. Hoe zalig kan het leven zijn?!

Eerst wat kijken en dan kijken kijken zoals Haroon het zei tijdens Temptation. Dan een beetje aftasten welk vlees er in de kuip ligt (of ja beter gezegd goed doorbakken vlees want het smaakt naar niks) en dan de temptation aangaan. “You are the opposite of my big toe, I would like to punch you against the table”, “Als jouw linkerbeen kerst was en je rechterbeen oud en nieuw. Zou ik dan tussen de feestdagen langs mogen komen?”, “Mag ik een foto van je maken, zodat de kerstman precies weet wat ik wil voor Kerstmis?”,…

Waarom ben je dit in godsnaam aangegaan? Alsof je hiernaar op zoek was. Echt fijn om te weten dat ze tussen de feestdagen eens bij je willen langskomen, je had er allicht ook echt nood aan om te weten dat ze je willen stoten tegen een tafel en oh zo lief dat ze je aan de kerstman hebben gevraagd… *SMELT SMELT*

That’s not gonna happen.

Het niveau is erg hoog tijdens de feestdagen. Dan heb je misschien nog liever gesprekken die altijd hetzelfde beginnen en eindigen. “Hey, alles goed? Wat doe je?” Alles begint weer opnieuw. Waar ben je in godsnaam aan begonnen?!

Maar dan begint het daten pas. Dan ontdek je pas eindelijk echt wie er achter die “geile” foto schuilt. *KUCH KUCH* Het antwoord: een creep, 90% van de tijd. Er houden zich verschillende types schuil op dat gevaarlijke net. De ene man wil altijd weten wat je aan het doen bent of waar je bent. De ander zit je voortdurend te stalken op Instagram en Snapchat. Nog een ander is dan weer kei opdringerig en verwacht dat je altijd en op alles antwoordt. De zoveelste andere wilt dan weer NU DIRECT met je afspreken, want hij wil je zo graag NU zien.

En de laatste denkt dat we al getrouwd zijn. “Geef me je adres. We gaan NU wandelen. Ik kom u oppikken, dan ontmoet ik ineens mijn toekomstige schoonouders. Ik zeg wel dat we elkaar al twee maanden kennen.” PAS OP VOOR DIE GEVAARLIJKE BEESTEN OP HET NET, ZE ZIJN ECHT OVERAL! Helaas helpen pesticiden niet, I tried.

Er zijn er nog verschillenden die de boodschap maar niet willen begrijpen. “Ik ben niet het relatiemateriaal waar je nu naar op zoek bent. Ik wens je veel succes in je zoektocht”, maar van wie je nog steeds berichten krijgt terwijl je duidelijk hebt aangegeven dat je ermee wilde kappen (iets wat nog niet eens bestond) en niks meer wilde horen of sturen. Of mannen waarvan je al weet dat ze geen echte match zijn na alle stoere klap die ze uitkramen: “Sowieso wil je na tien minuten al stoppen he” *KNIPOOG EN HINT*

KLEUTERS.

Sommige mannen zijn dan weer erg trots op hun spel en willen je laten meegenieten. Ook weer zo ontzettend lief dat ze dat ongevraagd met je willen delen. Paar seconden later een “lekkere” foto of “attractief” filmpje. Spannend hoor. Hier zat je allicht op te wachten. Weeral een nachtmerrie in de maak over dat beeld dat nu op je netvliezen staat gebrand.

De conclusie? Nog steeds home alone anno 2021. Misschien maar beter zo. Genoeg trauma’s opgelopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: